Tällä viikolla on ollut varsinainen helle, joka päivä aurinko on paistanut kauniisti ja ilma on ollut todella kuuma. Koirien kanssa ollaan käyty järvellä, jotta ovat päässeet uimaan ja vilvoittelemaan. Ruun uimakoulu ei ole vielä alkanut, sillä vesi ei ole ollut tarpeeksi lämmintä, että pystyisin sinne itse menemään. Ruu siis tepastelee vielä rantavedessä ja ihmettelee miten Juuso ja Aava eivät huku kun menevät niin syvälle.

Tänään lämpimästä kelistä huolimatta mentiin Ammin kanssa pitkästä aikaa treenailemaan. Tehtiin Chilille ja Aavalle jäljet. Aavan jälki oli suht lyhyt ja siellä oli neljä keppiä, yksi kulma. Aava taituroi janan hienosti, löysi siis jäljen, mikä on aina plussaa ja jäljesti tosi hyvin, kaikki kepit nousi, kulmassa pientä hapuilua, mutta selvittiin.

Jälkien jälkeen tehtiin myös esineruutu ja sieltä Aava löysi kaksi esinettä, enempää ei edes yritetty. Ruutu on kiva kun siellä yleensä aina homma toimii.

Ruu meni myös esineruutuun ja näkölähtönä toi yhden esineen, tai ei nyt ihan tuonut, mutta löysi kuitenkin :) Se oli reipas suoritus joka tapauksessa, pitäisi vain opettaa koira noutamaan niin olisi helpompaa. Ruun kanssa tottisteltiinkin vähän ja treenattiin uutta saavutustamme eli maahanmenoa. Ruu osaa nyt mennä maahan, viikko sitä treenailtiin ja nyt se osaa! Jee. Hitaasti hyvä tulee, meillä ei ole Ruun kanssa mikään kiire.

Hikisten treenien jälkeen vapautettiin koirat vielä hiekkamontulle päästämään loputkin höyryt ulos, ei ne kauaa jaksaneet, mutta vauhdikasta oli meno niin kauan kunnes koirat köllähtivät uupuneina hiekkaan. Oli loistavan onnistuneet treenit kaikilla Aava ja Chili oli ihan vireessä, Ruu myös.