Oltiin tänään melkein koko päivä reissussa Aavan kanssa, oli nimittäin Aavan ensimmäiset maastokisat. Kisapaikkana Mustiala. Lähdin matkaan aamulla hyvissä ajoin, huonon kompassipään omaavana ajattelin varata myös mahdollisille virhekäännöksille aikaa. Ihme kyllä turhaan, sillä löysin kisapaikalle ensiyrittämällä. Tulin kyllä toisesta suunnasta kuin oli tarkoitus, mutta eihän se haittaa...

Mua jännitti taas ihan hulluna. Oltiin kisoihin menossa, eikä Aavalla ollut koppaa eikä manttelia. Kopan osto osoittautuikin onneksi helpoksi kisapaikalla, se vielä asennettiin oikean kokoiseksi, itselläni kun ei ollut mitään tietoa mikä on sopiva. Mantteliongelmakin ratkesi kun saatiin Janicalta lainaksi sellainen. Kilpailu jännitti kuitenkin, Aava kun ei ennen ollut juossut maastossa kaverin kanssa, eikä koppaakaan ollut ennen ollut päässä. Aava taas kuitenkin todisti huoleni turhiksi ja juoksi kaverin kanssa ilman huolen häivää, eikä koppakaan häirinnyt. Ainut mikä kiinnosti, oli viehe.

1679623.jpg

Alkuerässä Aavan parina oli Thumba, pisteitä ae:n jälkeen Aavalla oli 218, sijoitus 9/14. Finaalipariksi tuli Paavo. Finaalista pisteitä kertyi 220, yhteensä siis 438 ja sijoitus 11/12. Molemmat juoksut menivät mielestäni hyvin, vaikka hieman kunto lopahtikin kesken. Jaetuista pisteistä en kyllä  ymmärrä aivan yhtään mitään. Finaalissa Aava nuupahti loppua kohden, mutta pisteitä tuli silti enemmän kuin alkuerässä. En kyllä yhtään ihmettele ettei tytön kunto ihan kestänyt, Aava juoksi tänään varmaan enemmän mitä viimeisen kahden viikon aikana yhteensä. Viime aikoina kun on neidin mieli ollut vähän alakuloinen, eikä juokseminen ole ollut ollenkaan kiinnostavaa. Tänään kuitenkin onneksi intoa oli, vaikkei jalat ihan jaksaneetkaan.

1679626.jpg

1679629.jpg

Päivä oli todella hauska ja mielenkiintoinen. Suuri osa ajasta oli kyllä odottelua, mutta kun oli hyvää seuraa niin mikäs siinä odotellessa. Sääkin oli ihan mahtava, aurinko paistoi koko päivän ja mulla on taas punaiset posket, luonnollisesti.

Enää huominen työpäivä ja sitten alkaa lomalomaloma!!!! Ihanaa, koirillekin löytyy paljon enemmän aikaa, voi mennä usein metsälenkeille, jotta Aavankin kestävyys paranisi.