1569407.jpg

Juuso oli keskiviikosta lähtien sitä mieltä, että jonnekin olisi lähdettävä. Jotenkin Juusosta tuntui, että viikonloppuna tapahtuu. Jes, Juuso melkein ääneen mongersi ominaiseen tapaansa, kun kuuli mökille lähdöstä Hannan ja Markon kanssa… Erityisen tyytyväinen Juuso oli seikkaan, että hän olisi bileiden keskipiste, koska Aavalla oli muita menoja ja jäisi kotiin.

Juuso pakkaili matkalaukkuaan perjantai aamupäivän ja lähtöaika oli 14.30. Pinja taisi hieman auttaa Juusoa pakkaamaan, koska kassissa oli joitain tärkeitä tavaroita, joita Juuso innostukseltaan ei olisi huomannut pakata, kuten pelastusliivit. Matka autolla Juvalle kesti 3 tuntia, mutta se meni ihan hyvin, koska autolla yleensä pääsee mukaviin paikkoihin. Perille päästyään Juuso nautti hyvin pikaisen dinnerin autossa ja malttamattomana halusi ulos autosta.

Kotoisan auton ulkopuolella odotteli uusi tuttavuus, Luka paimenkoira. Tapaaminen  oli hyvin lyhyt, koska Juuson oli mentävä katsastamaan, tarjoaisiko maatila hehtaareineen muutakin kuin lehmiä ja Luka-koiran. Vierailu maatilalla oli pikainen, mutta Juuso vaistosi, että tämä ei ole vielä tässä. Matka jatkui vielä hetken autolla ja sitten se kaikki ihanuus paljastui. Mökki, pihaa ja metsää silmän kantamattomiin ja JÄRVI… Juuson oli hyvin hankala laittaa tehtäviä asioita tärkeysjärjestykseen, joten hän päätti päämäärättömästi sinkoilla järven, pihan ja metsän välillä. Sinkoilun keskellä Juuso huomasi kasan jotain mielenkiintoista… ei voi olla totta! Leluja! Aivan oikeita värikkäitä palloja, kumiankkoja, frisbeetä ja naruleluja. Lelut kuuluvat Markon perheen Demi-koiralle, mutta Juuso tulkitsi Demin poissaolon tilaisuudeksi leikkiä kaikilla leluilla yhtä aikaa.

1569422.jpg

Juuson into oli niin pursuavaa ja vauhti kova, että ajoittain Hanna pinkoi Juuson perässä ja epätoivoisesti yritti kiljumalla ja käskemällä hiljentää Juuson vauhtia. Turvallisuus ei oikein ole Juuson mielessä kun sinkoilu ja uudet ihanat asiat, joista kotona ei voi edes unelmoida iskevät Juuson tajuntaan. Tällaisen ihanan miljöön ja tekemisen paljouden kohdatessa Juuso on niin kiireinen, että Hanna soitteli jo Pinjalle kotiin ja kysyi voiko koira , siis etenkin Juuso, juosta ja riehua itsensä hengiltä.

Pikkuhiljaa Juuso tajusi, että vapautta ei olla riistämässä häneltä ihan pian ja rauhallisemmin rupesi tutkimaan paikkoja. Järven rannassa oli ihana tehdä kuoppia veden alle ja poimia vesiheinää rantavedestä. Uintiretkiä oli myös tehtävä säännöllisin välein. Mökiltä löytyi ajan kuluessa muitakin ajanvietteitä. Markon mönkijä osoittautui mukavaksi peliksi. Juuso sai juosta perässä ja usein myös näyttää tietä mönkijälle. Marko intoutui koittamaan mönkijän ominaisuuksia metsässä, joka sopi mainiosti Juuson päiväohjelmaan. Juuso juoksenteli ketterästi metsässä ja jäi malttamattomasti odottamaan kun Marko oli totaalisen jumissa jossain kannon ja kiven välissä.

Perjantaina ja lauantai-päivällä Juuso ei näyttänyt väsymisen merkkejä… tehtävää oli niin paljon, että ei sitä kesken sovi levätä. Lauantai-iltana Juuson oli myönnettävä itselleen, että joskus on myös nukuttava. Markon ja Hannan iltaherkkujen ajan Juuso jaksoi vielä menestyksellisesti kerjätä, mutta sitten oli ihana käpertyä ketuksi sohvalle ja nukkua aamuun asti.

1569431.jpg

Sunnuntaina, Juuso aamun valjetessa alkoi tottuneesti temmeltämään metsässä ja hakemaan lainaleluja ympäri tonttia, jonne ne olivat edellisellä kerralla jääneet. Läksiäislahjaksi ja merkatakseen mökkialueen Juuso kävi jossain kakkakasassa pyörähtelemässä, jonka jälkeen Hanna joutui jääkylmässä järvivedessä pesemään Juuson ennen autoon astumista. Ennen varsinaiselle maantielle pääsemistä mökkiseurue käväisi moikkaamassa vielä lehmiä. Juuso hieman epäluuloisesti haukkuen uskalsi hivuttautua metrin päähän lehmistä… Hui pelottavaa. Sitten vielä Hanna ja Marko käväisi katsomassa Nana-labbiksen päivän ikäisiä pentuja. Protestiksi yksin autoon jäämisestä Juuso näppärästi taiteili etupenkille päivystämään… mainiota, koska Juuso ei voi enää omassa autossa nauttia etupenkin viehätyksestä kaikenmaailman verkkojen takia. Onneksi Hanna ja Marko tulivat nopeasti takaisin ja Juuso käpertyi auton taakse ja Hannan arvion mukaan nukkuu hyvin sikeästi lähiaikoina.

Kirjoittaja: Hanna