DSC03323.jpg

Jälleen kerran aivan loistava harrastusviikonloppu koirien kanssa takana. Lähdettiin Ninan kanssa taas reissuun, suuntana Harjumaan kaksipäiväiset maastojuoksukisat. Ninan valtaisaan Pathfinderiin saatiin mahdutettua mukaan neljä koiraa, Eddie, Vilho, Aava ja Cilla. Juuso jäi äitini hoitoon.

Matkat menivät molempiin suuntiin loistavasti, aurinko paistoi ja oli lämmin, mitä nyt laivat vähän myöhästelivät. Koirat pääsivät irroittelemaan ihanissa maisemissa pelloilla ja rannoilla, pysähdyttiin aina kun hyvältä näytti ja koirat nauttivat.

DSC03310.jpg

Lauantain kisassa Eddie panosti ja juoksi aivan uskomattoman hienosti, voittaen ja saaden jo kolmannen maastosertinsä. Hyvä veikka! Aava juoksi alkuerän hyvin, mutta päätyi taas rallattelemaan finaalissa ja pisteet olivat sen mukaiset. Aava oli lauantaina neljäs.

DSC03334.jpg

Sunnuntain alkuerissä nähtiin hieman väsyneen näköistä juoksua, kukaan koirista ei ollut ihan parhaassa vireessä edellispäivään verrattuna. Aava oli alkuerien jälkeen toisena, pisteillä 247 ja sai finaaliparikseen Paavon. Finaalissa Paavo päätti oikoa aika huolella heti alusta lähtien ja pilasi näin ollen Aavan juoksun, sillä tytöllä ei ollut mitään mahdollisuuksia pysyä vieheen perässä kun sitä jouduttiin Paavon takia vetämään aika haipakkaa. Finaalijuoksun jälkeen tuomarit pitivät pienen mietiskelyhetken ja päättivät juoksuttaa Aavan lähdön uudestaan, ilman Paavoa. Olin aivan varma, ettei Aava enää jaksa kolmatta kertaa rataa juosta. Onneksi Nina oli käynyt kertomassa Aavalle ennen lähtöä, että jos juoksee finaalin hyvin niin saa paljon makkaraa. Aavallahan ei näin ollen ollut muuta vaihtoehtoa kuin juosta hyvin. Aava sai finaalista pisteitä 266, yhteensä 513 ja oli päivän paras rhodesiankoira. Aavasta tuli Viron maastomestari 2009 ja sai ensimmäisen maastosertinsä! Aivan uskomattoman hienoa!!

DSC03399.jpg

Reissu oli niin mukava kuin odottaa saattoi, meillä oli aivan loistavat amazing race -tiimit taas mukana. Kiitos kaikille loistavasta seurasta!

Kuvat: Sanna Lähtinen