Jlki-jaesineruututreenit009.jpg

Tähän alkuun kuva meidän kapulatreenistä, tässä ollaan nyt! Huimaa edistystä, se pysyy suussa!!!! Ja tämähän oli pakko ikuistaa :)

Hittolainen, mikä treenipäivä tänään takana! Upea, loistava, aivan MAHTAVA!!!! Pakkasin aamulla kaikki koirat autoon ja hurautin Irinalle, myös Ammi tuli sinne Chilin kanssa. Ihan ensiksi tallattiin Aavalle, Thumballe ja Chilille jäljet. Ammin "pienestä" painostuksesta tein tänään Aavalle ensimmäistä kertaa ihan vaan jäljen, ilman makkaraa tai hajuja. Tein itseasiassa kaksi, aika helppoa, suht lyhyttä jälkeä ja niiden päihin kepit. Ammi lähinnä kertoi minulle kuinka olen aliarvioinut koiraani kun olen hajustanut jälkeä ja oli varma, että Aava osaa jäljestää muutenkin.

Sillä välin kun jäljet vanhenivat, tehtiin pennuille eli Amanille ja Cillalle makkararuudut. Molemmilla lapsilla oli ruuduissa tosi hauskaa, makkara oli hyvää :)

Jlki--ja-esineruututreenit-013.jpg

Jlki--ja-esineruututreenit-014.jpg

Aava ajoi jälkensä ensimmäisenä. Hieman epäröiden vein tytön jäljen alkuun, Aavahan oli aivan innosta sekaisin, valmiina hommiin. Itseäni vaan epäilytti, löytääkö tyttö jälkeä ollenkaan ja keppi jäljen päässä, noh, siitä en uskaltanut toivoa mitään sillä tein eilen ensimmäistä kertaa kotona harjoituksen esineen ilmaisusta (joka tosin meni aivan loistavasti).

Jlki--ja-esineruututreenit-046.jpg

Aava aloitti jäljestämisen häröillen, pyöri ja etsi ja sääti ja minä olin siinä vaiheessa jo valmis luovuttamaan. Ammi siinä käski mua rauhoittumaan ja aika pian sen jälkeen Aava sai jäljestä hajun ja se olikin sitten menoa. Aava paineli hienosti koko jäljen ja kaiken huipuksi, häntä vimmatusti heiluen, nosti kepin. Aava oli niin suurenmoinen, että olisin voinut pakahtua ylpeydestä!!! Mentiin vielä toiselle jäljelle ja sen Aava ajoi jopa vielä paremmin ja ilmaisi kepin taas yhtä tyylillä. Multa loppui sanat siinä vaiheessa, Aava oli niin super! Enpä olisi arvannut. Ammille kiitos hyvästä opastuksesta, olit niiin oikeassa! :)

Jlki--ja-esineruututreenit-039.jpg

Jälkien jälkeen tallattiin esineruutu ja sinne taas Aava ensimmäisenä töihin. Intoa oli yllinkyllin. Aava löysi esineitä hienosti, itseasiassa vähän turhankin tehokkaasti. Aina yhden löydettyään, tuli jo toinen vastaan ja välillä Aava tiputti jo löytämänsä ja jäi ruutuun hommailemaan omiaan. Lelut olivat nimittäin kivempia kuin muut ruudussa olevat esineet ja villasukat vaihtuivat vinkuleluihin :) Olin kuitenkin tosi tyytyväinen, sillä esineiden tuominen sujuu jo paljon paremmin, edistystä siis tapahtuu ja sehän on tärkeintä. Nyt vaan jätetään lelut ruudusta pois niin eiköhän se siitä.

Jlki--ja-esineruututreenit-093.jpg

Jlki--ja-esineruututreenit-082.jpg

Treenit sujuivat niin mallikkaasti tänään kaikilta koirakoilta. Aivan uskomattoman taitavia otuksia meillä. Lähdettiin vielä kaikkien koiruuksien kanssa metsään riehumaan. Thumba joutui jättämään lenkin tosin väliin, kun ei oltu ihan varmoja kuinka Chili ja Thumba toisiinsa suhtautuvat. Käveltiin ensin pätkä metsässä ja mentiin vielä pellolle ja siellä vasta olikin hauskaa. Kura taas lensi kaaressa kun koirat riekkuivat keskenään, oli oikein hyvät painit ja juoksuhepulit.

Meillä oli vielä illalla Cillan kanssa pentukurssi. Tänään tehtiin seuraamista, mikä olikin Cillan mielestä äärimmäisen helppoa. Makkaran perässä on helppo kipittää... Tosin Cilla oli kyllä muutenkin tosi taitava, perusasento on melkeinpä täydellinen (toistaiseksi) ja peppu meni maahan heti kun pysähdyin. Ja kontakti on hyvä. Tosi kiva nähdä ettei ota hirveästi häiriötä muista ihmisistä, koirista ja yleisestä hälinästä kentällä. Lopuksi vielä otettiin luoksetulo ja tulihan tuo, niin kovaa kuin pääsi :)

Enpä voisi parempaa treenipäivää toivoa, kaikki meni tänään niin hienosti. Kiitos Irkku ja Ammi seurasta ja aivan huipuista kuvista, taas kerran!!