1-5.jpg

Ollaan touhuttu viime päivinä vaikka mitä. Sunnuntaina Juuso Juusolainen täytti 4 vuotta!! Noloa, mutta en ollut ostanut Juustolle mitään synttärilahjaa, poika sai pärjätä vanhalla poronsarvella ja sekin yritettiin toiselta törkeästi varastaa.  Yllä kuva kun Aava yrittää tylysti työntää Juusoa pois sarven kimpusta. Myös pieni ja pirullinen Cilla oli mukana kavalassa juonessa ja vaani Aavan mahan alla odottaen oikeaa hetkeä hyökätä ja kaapata sarvi omiin tarkoituksiin. Ei ollut päivänsankarilla helppoa. Onneksi Juuso on koiralauman pomo, eikä sen oikeasti tarvinnut luustaan luopua...

2-4.jpg

Käytiin sunnuntaina myös lenkillä Kaisan ja Pepin, Pinnin ja Pradan kanssa. Vauhtia riitti kun meidän vaatimaton kuuden koiran lauma viilletti pitkin metsää.

Maanantaina meillä alkoi Cillan kanssa pentukurssi. Olin todella ylpeä tytöstä, Cilla oli oikein reipas. Ensimmäisellä kerralla treenattiin luoksepäästävyyttä, missä Cilla käyttäytyi oikein hienosti, ihan neutraalisti. Lisäksi harjoiteltiin kontaktia ja sekin meni hyvin, Cillan mittakaavassa :)

Tiistaina mentiin metsään Tipun ja Dadan kanssa, mikä on aina hauskaa. Vauhtia on kyllä silloin ehkä enemmän kuin laki sallii. Aava ja Tipu tuppaavat olemaan aikamoinen vauhtikaksikko, meillä ihmisillä täytyy olla silmät selässä jottei lähde jalat alta.

3-4.jpg

Tänään oli vuorossa Aavan kanssa rhodetoko. Lähdin treeneihin hieman pessimistinä, olen kovasti yrittänyt Aavan kanssa viikon aikana harjoitella parempaa kontaktia heti ensimmäisistä seuraamisaskeleista lähtien, mutta hieman huonoin tuloksin. Olen taitavasti opettanut Aavan tiputtamaan kontaktin juuri tuolloin :) Aava onneksi oli kuitenkin ihan superhyvällä tuulella kun päästiin Heurekan parkkikselle. Aloitettiin tokoilu luoksepäästävyydellä ja paikallaan makuulla, missä ei tänään ollut mitään ongelmaa. Tai luoksepäästävyys ei ole Aavan kanssa koskaan ongelmallista, mutta maahan meno onnistui tänään huomattavasti viime viikkoa paremmin, koska ymmärsin laittaa tytölle takin päälle. Sen jälkeen otettiin luoksetuloa, ja se meni erinomaisesti. Aava oli iloinen ja innokas. Sivulletuloa ilman vartalonapujani täytyy hieman hioa. Viimeiseksi tehtiin liikeestä maahan menoa ja se meni aika ok. Ensimmäisellä kerralla Aava pelkästään kumartui, etupää kävi alhaalla, mutta sitten nousikin seisomaan. Toinen ja kolmas yritys menikin sitten loistavasti. Hyvä Aava!!! Oli siis oikein onnistuneet treenit, kontaktikin oli paljon parempaa mitä uskalsin edes toivoa.

Minni ja Sofi olivat meillä tänään hengailemassa ennen tokoa. Cillalla ja Sofilla oli tosi hauskaa keskenään, Sofi sieti tänään Cillaa paljon paremmin kuin ennen ja tytöt jaksoivatkin leikkiä ja painia loputtomasti. Cilla onkin ollut ihanan rauhallinen Sofin lähdettyä kotiin, pikkuneiti on uuvutettu.

Huomenna mennään heti aamusta taas Ammin ja Chilin kanssa ulkoilemaan ja otetaan siinä taas ruututreenit samalla.