Cilla esineruudussa

Minä tiedän! Vie ne ensin uimaan, sitten menee tekemään tottista ja agilityä niiden kanssa. Seuraavana päivänä aloittaa esineruututreeneillä, ja sitten jatkaa taas tottistellen ja agilityesteitä hypehtien. Sitten kun tulee kotiin, ovat koirat aivan poikki. Näin ainakin meillä.

Meillä oli todellakin tehokas viikonloppu, touhuttiin kertakaikkisen paljon, vähän kaikkea. Aloitettiin menemällä Hyvinkään koirauimalaan uittamaan koiria pitkästä aikaa. Juuso ja Aava osasivat uida ihan itse, ilman pelastusliivejä tai uittajaa, ovathan ne ennenkin osanneet. Cilla puolestaan sai liivit päälleen ja joutui setä uittajan opastukseen. Cillaa ällötti sekä vesi, että uittaja. Neidin ilmeet olivat niin huvittavia kun joutui veteen polskimaan vieraan ihmisen kanssa. Loppujen lopuksi Cilander ei antautunut uittajahirviölle enää kiinni, mutta suostui sitten minun pienellä painostuksella uimaan ihan itsekseen. Loppu hyvin siis. Cilla on ainakin vakaasti sitä mieltä, että ensi kerralla ei tarvita enää uittajaa :)

Cilla vauhdissa :)

Kun kaikki koirat olivat polskineet, lähdimme jatkamaan matkaa Tampereelle. Kaisa oli varannut meille hallivuorot agilityyn sekä tottikseen eiliseksi sekä tälle päivälle. Aava totteli molempina päivinä oikein kivasti. Otettiin paikallaan makuuta, seuraamista, käännöksiä, luoksetuloa. Tänään Aava suoritti ensimmäistä kertaa täydellisen a-este noudon, kapulan kanssa. Olen niin tyytyväinen.

Paikallaan makailijat Prada ja Aava

Cillan kanssa otin vain hyvin vähän tottista. Motivointiongelmia on edelleen, välillä tyttö kuuntelee ja toimiii ihan innokkaasti, mutta sitten alkaakin vain haistelemaan ja touhuaa omiaan. Ei niin. Edistystä on kuitenkin tapahtunut, joten kyllä se varmasti pikkuhiljaa kehittyy, näin toivon ja uskon.

Cilla pääsi myös agiliitämään. Agilitystä onkin tulossa uusi harrastuksemme. Kaisa opasti meitä hyvään alkuun ja Cilla olikin todella kinnostunut esteistä. Cilla kokeili hyppyesteitä, rengasta, putkeenkin hujahti sekä käveli puomia. Olen aivan varma, että agilitystä tulee vielä hauska harrastus meille. Cilla pääsee siinä toteuttamaan itseään, saa hyppiä sekä juosta :)

Tänään teimme myös esineruudun koirille. Juuson rooli tässä oli ruudun tallaaminen, Juuson mielestä tehtävä olikin oikein mukava kun sai pomppia hangessa Pepin kanssa. Otin ruutuun ensin Aavan, ruutuun oli viety kaksi esinettä, crocs-sandaali sekä kaulapanta. Aava etsi ensimmäistä esinettä ikuisuden ja vihdoin kun crocs löytyi, Aava totesi ettei moista voi suuhun ottaa. Kävin sitten näyttämässä esineen Aavalle ja kun lähetin tytön ruutuun uudestaan, toi tyttö kengän mukanaan. Lähetin vielä etsimään toisen esineen ja se löytyikin suht nopeasti ja palautettiin normaalisti.

Ällö popo...

Cilla suoriutui esineruudusta todella hyvin. Lähetin tytön ruutuun ja Cilla sai kaulapannasta hajun melkein heti ja haki sen minulle ilman ongelmia. Se meni niin hyvin, että jätin sen siihen yhteen esineeseen, se riitti tänään.

Kaiken kaikkiaan ihan huippuhauska viikonloppu, vaikkakin melko uuvuttava. Nyt levätään :)