Meillä oli Irinan kanssa treeniviikonloppu, pk-leiri lähestyy joten täytyi päästä jäljelle ettei ihan vuoden ensimmäistä jälkeä tekisi koiralle leirillä. Aloitettiin tehokas viikonloppu tottiksella. Aurinko paistoi kuumasti ja sen vaikutukset näkyi myös koirissa. Aava ja Thumba olivat vielä urheita ja yrittivät jaksaa ja tekivätkin ihan kivaa tottista. Nuoriso, Amani ja Cilla, eivät sitten ihan jaksaneetkaan. Mulla ei ollut mitään saumaa saada Cillaa motivoitumaan tai tekemään oikeastaan yhtään mitään. Neitiä ei kiinnostanut herkut ja lelu kiinnosti vain sen aikaa kun sitä sai repiä. Siinä sitten Cillan röhnöttäessä nurmikolla ketarat kohti taivasta pohdin ja ihmettelin onko koko treenamisessa mitään järkeä.

Masentuneena Cillan laiskuudesta otin sitten Juuson autosta ja päätin katsoa mihin poika pystyy kuumana päivänä, mustassa turkissaan. Juuso oli aivan mieletön. Poika oli niin innoissaan ja kontakti oli jotain aivan ihmeellistä. En kuuna päivänä tule saamaan sen näköistä seuraamista tyttöjen kanssa mitä Juuso näytti. Huh. On kyllä lievää hulluutta treenata tottelevaisuutta rhodesiankoiran kanssa kun on niin paljon muitakin rotuja, _miellyttämishaluisia_ rotuja. Onneksi tytöilläkin on hyvät päivänsä, silloin kun aurinko ja kuu ja pilvet ja tähdet ovat oikeassa asennossa.

Helteestä huolimatta tehtiin koirille jäljet sekä lauantaina että sunnuntaina. Jälleen kerran nuorisolla oli vähän hankaluuksia päättää jäljestääkö vaiko eikö jäljestä. Meno näytti enemmänkin päiväkävelyltä, tosin hyvin Cilla kepit löysi, tytöltä jäi nostamatta ainoastaan yksi keppi kumpanakin päivänä. Eli kyllä neiti nenäänsä käytti vaikka ei kovin innokkaalta näyttänytkään.

Cilla löysi kepin

Aava jäljesti varmaan yhden parhaista jäljistään lauantaina, kuuma oli, mutta tyttö teki tarkkaa työtä. Jana meni kylläkin aivan mönkään. Se on varsinainen kompastuskivi meille, mutta siihen toivottavasti saadaan parin viikon päästä vinkkejä. Sunnuntainakin jälki meni hyvin, ei yhtä hyvin kuin lauantaina, mutta hyvin kuitenkin.

Aava jäljellä

Varsin mielenkiintoinen treeniputki, oli hyviä suorituksia ja täysin ala-arvoisia sellaisia. Saattoi olla hieman liian kuuma keli. Ainakin Cillan mielestä. Toivotaan, että tyttö ensi kerralla olisi taas vähän enemmän oma reipas itsensä.