Ehdittiin tänä viikonloppuna tekemään vaikka mitä. Mentiin eilen Tampereelle taas Kaisan kiusaksi. Oli aivan järkyttävä ilma, oli totaalisen harmaata ja satoi vettä, välillä vähemmän ja välillä ihan liikaa. Oltiin kuitenkin Kaisan kanssa päätetty mennä mätsäriin, niin sinne sitten mentiin. Kaisa Pradan kanssa ja minä (mikälie ajatusvirhe) _Juuson_ kanssa. Oli sitten ensimmäinen ja viimeinen kerta kun menen Juuson kanssa kehään, poika huvitti itseään tekemällä kuperkeikkoja, puremalla remmiä ja käyttäytymällä täysin holtittomasti. Tuomari oli hieman yllättynyt kun kuuli Juuson olevan jo viisi vuotias, kysyi myös pystynkö pitämään koiraa paikoillaan sen aikaa, että katsoo hampaat. Totesin vain, että en. En millään. Aivan kahelia meininkiä. Juuso oli likainen ja ällöttävä pyörittyään maassa, todellinen näyttelykoira. Isoja koiria oli kuitenkin yhteensä vain neljä koko match showssa, joten Juuso sijoittui sinisten toiseksi vaikka jäikin viimeiseksi :) Varsinainainen show kyllä. Prada olikin upeasti koko mätsärin best in show, onneksi joku sentään osasi esiintyä edukseen.

Kauneuskilpailun jälkeen sade vihdoin loppui ja tehtiin sitten keppitreenit nurmikolle Pradalle, Aavalle ja Cillalle. Oli itseasiassa todella hyvä idea tehdä jälki nurmelle, en ole ennen tytöille sitä tehnytkään ja siinä huomasi hyvin kuinka molemmat saisivat jäljestää hieman tarkemmin. Kumpikaan ei nostanut kaikkia keppejä, mutta meni ihan kivasti kuitenkin. Vähän oli liikaa vauhtia ja intoa molemmilla.

Cilla ja hieman liian innokas kepin ilmaisu

Keppitreeneistä siirryttiin metsään, tehtiin esineruutu. Siellä Aava ja Cilla onnistuivat mielestäni molemmat oikein hyvin. Kaksi esinettä molemmilta ja olin siihen erittäin tyytyväinen. Ruudun jälkeen kaikki koirat pääsivät vielä riehumaan metsään.

Aava ruudussa

Tänään Aavalla oli vuorossa maastokisat. Jo toiset kisat tänä vuonna, eikä Aava vieläkään päässyt alkueriä pidemmälle. Alun Aava meni todella hienosti, mutta puolessa välissä Aavan pari Eden, pääsi edelle ja sen jälkeen Aava alkoi hölkätä. Joko loppui kunto tai sitten loppui kiinnostus kun  toinen koira tuli ohi. Tyytyväinen olen siihen, ettei Aava oikonut törkeästi, mitä suuresti pelkäsin. Saa nyt seuraavat kisat kuitenkin odottaa kun ei vieheen metsästys enää ole Aavalle tärkeintä. Katsotaan jos motivaatio kasvaisi tauolla. Keli oli tänäänkin aivan kaamea, satoi koko aamupäivän, enkä voi sanoa olleeni pettynyt kun kuulin ettei Aava päässyt finaaliin. Päästiin sitten ajoissa kotiin ja sehän vain sopi, oli varsin väsynyt ja ryytynyt olo muutenkin. 

Hauska, mutta uuvuttava viikonloppu. Toivottavasti ensi viikolla alkaisi aurinkokin taas paistamaan, alkaa kylmä ja märkä riittää.